Vad behöver hunden?

När man skaffar hund kan man snabbt slås av att hunden behöver en del utrustning. Tittar man sedan på marknaden upptäcker man lika snabbt att urvalet av tillbehör är väldigt stort. Men vad behöver hunden egentligen? Måste man köpa allt och måste man i så fall handla allt på en gång?

Vilka saker behöver hunden?

När det gäller hundtillbehör finns det några saker som är viktigare än andra. Hunden behöver till exempel matskål, vattenskål, liggplats, koppel, sele och halsband. Någon leksak kan också vara bra. Det är inte nödvändigt att köpa tiotals leksaker med en gång, hunden behöver inte de dyraste sakerna så länge de saker hunden får är lämpliga. Självklart kan det vara roligt att köpa nya saker till hunden, men det är inget som säger att man måste köpa allt så fort hunden kommer hem så länge den har de nödvändigaste sakerna.

Hunden och biltransport

När hunden ska åka bil måste den åka säkert. Det här är en sak man måste se till att ha ordnat redan när man ska hämta sin hund. Det kan vara en hundbur eller ett bilbälte som passar hunden. Man får inte ha en hund lös i bilen, det är både farligt och faktiskt olagligt då hunden räknas som osäkrad last. Hunden och andra kan dessutom skadas allvarligt om det sker en olycka och den inte transporteras på säkert sätt. En bra lösning för biltransport är alltså ett nödvändigt inköp att göra.

Bra sysselsättning för hunden

En hund behöver lite sysselsättning för att må bra. Det kan vara i form av leksaker eller hundben. Många ger också hunden köttben och det är absolut inte fel så länge hunden tål det och inte blir dålig i magen. Tänk bara på att hunden inte ska kunna sätta några leksaker eller ben i halsen och när det gäller köttben bör de tas bort när hunden börjar bita bort lite större flisor från dem.