Träna tillsammans med din hund

Både du och din hund mår bra av att träna och att göra det tillsammans med din hund är fantastiskt, det kan ta träningsupplevelsen till nya höjder. När du ska träna tillsammans med din hund, som löpning, promenader eller andra aktiviteter utomhus, kan en hundsele vara en bra investering. En hundsele kan användas till många olika saker och det finns flera olika varianter. Det är viktigt att du väljer en hundsele som passar din hund och det ni ska göra tillsammans. Med en dragsele kan du som hundförare både gå och springa med din hund obehindrat. Att ha en sådan hundsele minskar risken för skador på hunden när den drar. Det finns även bra dragselar för hundar som passar för att åka längdskidor eller turskidor. Om du inte vet vilken typ av sele du ska välja är det alltid bra att konsultera någon som kan mycket om hundar. Du kan vända dig till en djurbutik, där finns kunnig personal som vet vilka hundtillbehör som passar till olika aktiviteter och till specifika hundraser.

Populära hundaktiviteter

Det går att göra mycket tillsammans med din hund och det går att träna med mer fokus på dig eller hunden. Den vanligaste träningen tillsammans med hund med fokus på dig är promenader och löpning. Det är enkla aktiviteter som både du och hunden kan genomföra utan några förkunskaper. Träning som är mer för hunden är exempelvis agility, freestyle, nosework, lydnad och rallylydnad. Två sporter som har blivit populära är rallylydnad och nosework. I nosework handlar det mycket om att hunden ska söka dofter med nosen. Detta är något som de allra flesta hundar klarar av. Rallylydnad handlar om att ha kul tillsammans med din hund. Det handlar mer om att ha roligt än lydnad. Det är ofta enkla uppgifter inom lydnad så det är en aktivitet som hela familjen kan vara med att göra.

Gör olika aktiviteter med hunden

Det är fantastiskt att göra både saker som är mer för hunden men även saker som är mer för dig. Det kan vara en bra idé att växla aktiviteter som du utför hunden. Både du och hunden behöver motion, så promenader och löpning kan bli ett vanligt inslag i vardagen. Sedan kan du tillsammans med hunden träna exempelvis lydnad en gång i veckan eller någon gång i månaden. Det kan vara bra att testa lite olika aktiviteter för att hitta rätt och det som är roligast att göra både för dig och hunden. Alla aktiviteter passar inte alla hundar eller hundägare, det gäller att hitta din egen grej med din hund. Det går även att plocka svamp och vistas mycket ute i skog och mark med din hund för att ni ska få kvalitetstid tillsammans.